استفاده درست از رنگ در طراحی جعبه

استفاده درست از رنگ‌ها می‌تواند به شما کمک کند که مشتری خود را متقاعد کنید. مطالعات نشان می‌دهد که حدود 90 درصد مشتریان هنگام خرید تحت تأثیر رنگ قرار می‌گیرند و به همین خاطر یکی از چالش‌ برانگیزترین مراحل طراحی یک جعبه انتخاب رنگ مناسب می باشد.

اهمیت انتخاب رنگ مناسب برای طراحی جعبه

  • با رنگ می توان مشتری را ترغیب و جذب کرد
  • رنگ میتواند بیانگر هویت برند ما باشد
  • هر رنگ میتواند یک پیام را برای مخاطب تداعی کند
  • با کمک رنگ میتوانیم برند خودمان را متمایز کنیم

مخاطب شما چه کسانی هستند؟

در اولین قدم در انتخاب رنگ باید مشخص کنید که مخاطب شما چه کسی است و چه خصوصیاتی دارد. به عنوان مثال مطالعات نشان می‌دهد که اگر یک برند لوکس و مطرح فروش طلا از رنگ صورتی در تبلیغات استفاده کند، ممکن است مشتری تصور کند که محصولاتی که آن برند به بازار عرضه می‌کند تقلبی و جعلی هستند.

هر رنگ برای چه کارهایی مناسب است؟

1- قرمز

به طور کلی قرمز رنگی است که برای جلب توجه از آن استفاده می‌شود. البته مراقب باشید که استفاده از این رنگ بیش از حد زیاد نشود؛ چون می‌تواند روی مخاطب تأثیر منفی بگذارد. بنابراین برای بخش‌های مهم از این رنگ کمک بگیرید. از طرفی این رنگ می‌تواند اشتهای افراد را زیاد کند ، به همین خاطر برندهای خوراکی از رنگ قرمز برای جذب مشتری کمک می‌گیرند.این رنگ می‌تواند پیام‌های مثل قدرت، انرژی، شور و هیجان را به همراه داشته باشد.البته استفاده بیش از حد از این رنگ می‌تواند پیام‌هایی مثل خشم، درد و سرپیچی را به مخاطب الهام کند.همچنین در صورتی که تمایل دارید کاری کنید که مخاطب خیلی سریع به درخواست شما پاسخ دهد،از رنگ قرمز کمک بگیرید؛ چون این رنگ سرعت عکس‌العمل را به شدت افزایش می‌دهد.

مطالعات نشان می‌دهد که 7 درصد از آقایان و 9 درصد از بانوان شیفته این رنگ هستند و 2 درصد آقایان این رنگ را اصلاً نمی‌پسندند جالب است بدانید که مطالعات نشان می‌دهد که اکثریت قریب به اتفاق بانوان این رنگ را می‌پسندند و درصد بانوانی که این رنگ را دوست ندارند، صفردرصد اعلام شده است.

2- نارنجی

رنگ نارنجی حس زنده بودن به آدمی می‌دهد و احساس صمیمیت را در او زنده می‌کند. وقتی در یک محیط از رنگ نارنجی استفاده می‌شود، این حس را به مخاطب القا می‌کند که در یک فضای صمیمی قرار دارد و قرار است از حضور در این فضا لذت ببرد.این رنگ بیشتر برای افزایش شادی، هیجان، نشاط و انگیزه به کار می‌رود.در صورتی که در کسب و کار، وب‌سایت یا محتوای خود از رنگ نارنجی استفاده کنید، حس ارزشمندی را به مخاطب خودتان منتقل می‌کنید.

در واقع برای انتقال پیام دوستی، نوآوری، ماجراجویی و پرانرژی از رنگ نارنجی استفاده می‌شود.مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از یک دکمه نارنجی در وب‌سایت عملکرد خوبی در تبدیل بازدیدکننده‌های وب‌سایت به مشتری دارد . نارنجی رنگ مورد علاقه 5 درصد آقایان و 5 درصد بانوان است. 22 درصد از آقایان و 33 درصد از بانوان علاقه‌ای به رنگ نارنجی ندارند.

3- زرد

درست است که زرد از نظر روانشناسی رنگ در بین رنگ‌های شاد قرار دارد ولی اگر بیش از حد از آن استفاده شود، احساساتی نامناسب مثل ترس، عصبانیت و ناامیدی به مخاطب القا می‌کند. در صورتی که بتوانید به درستی از این رنگ استفاده کنید، می‌توانید عزت نفس مخاطب خود را افزایش دهید. این رنگ، نماد مثبت اندیشی و برون‌گرایی است و برای نشان دادن خلاقیت، گرما و شادی یک گزینه عالی به حساب می‌آید. گاهی کسب و کارها برای ایجاد حس اضطراب و تلنگر زدن به مخاطب از این رنگ استفاده می‌کنند.

زرد، رنگ مورد علاقه 57 درصد از آقایان و 35 درصد از بانوان است. جالب است که تنها 1 درصد آقایان این رنگ را دوست ندارند و در بین بانوان کسی نیست که از این رنگ خوشش نیاید.

4. سبز

رنگ سبز نماد توازن و هماهنگی است و برخی متخصصان بر این باور هستند که رنگ سبز در تشخیص درست و غلط بودن بسیار کمک می‌کند. این رنگ در طبیعت هم به چشم می‌خورد و به همین خاطر حس بسیار خوبی در انسان ایجاد می‌کند. رنگ سبز بیش از هر چیز دیگری نشان‌دهنده رشد است. در صورتی که تمایل دارید طراوت و تازگی را به مخاطب خود منتقل کنید، رنگ سبز گزینه بسیار خوبی است.

رنگ سبز یکی از آرام‌بخش‌ترین رنگ‌ها است و به همین خاطر کسب و کارها می‌توانند از این رنگ در سالن‌های انتظار استفاده کنند. البته استفاده بیش از حد از این رنگ به مخاطب حس کسالت، رخوت و بی‌انرژی بودن می‌دهد. رنگ سبز رنگ مورد علاقه 14 درصد آقایان و 14 درصد بانوان است. 2 درصد از آقایان و 16 درصد از خانم‌ها علاقه چندان به این رنگ ندارند.

5-آبی

آبی یکی از آرام‌بخش‌ترین رنگ‌ها است که می‌تواند حس آرامش و اعتماد را به مخاطب القا کند. اگر سایت و لوگوی وردپرس را نگاه کنید، متوجه می‌شوید که از رنگ آبی کمک می‌گیرد. دلیل این‌که وردپرس از این رنگ استفاده می‌کند این است که به مخاطب بگوید برای طراحی سایت می‌تواند به وردپرس اعتماد کند.از طرفی این رنگ مایه ایجاد آرامش است ولی مراقب باشید که بیش از حد از آن استفاده نکنید؛ چون می‌تواند باعث ایجاد حس سردی در مخاطب شود.

57 درصد از آقایان و 35 درصد از بانوان علاقه خاصی به این رنگ دارند و از طرفی 1 درصد از آقایان این رنگ را نمی‌پسندند. مطالعات نشان داده که بانوان به این رنگ علاقه دارند و درصد بانوانی که این رنگ را نمی‌پسندد نزدیک به صفر است. رنگ آبی اشتها را هم کاهش می‌دهد و به همین خاطر در رژیم‌های غذایی برای کاهش میل افراد به غذا از بشقاب آبی استفاده می‌شود.

6- بنفش

رنگ بنفش ترکیبی از دو رنگ سرد و گرم است. متخصصان رنگ‌شناسی بر این باور هستند که این رنگ نه گرم و نه سرد است. این رنگ می‌تواند آرامش موجود در رنگ آبی و تحریک‌پذیری موجود در رنگ قرمز را خنثی کند. این رنگ یکی از رنگ‌های لوکس و سلطنتی به حساب می‌آید و به ثروت دلالت دارد. برخی از متخصصان این رنگ را نشانه معنویت و خلاقیت می‌دانند. البته اگر بیش از حد از این رنگ استفاده کنید، می‌تواند بیانگر سرکوب، فساد و درون‌گرایی باشد.

بنفش رنگ مورد علاقه 1 درصد آقایان و 23 درصد بانوان است. جالب است که 22 درصد آقایان و 8 درصد بانوان علاقه‌ای به این رنگ ندارند. این رنگ در کسب و کار بیانگر ثروت، خلاقیت و کیفیت در کسب و کار است. اگر دقت کنید بسیاری از وب‌سایت‌های مخصوص لوازم آرایشی از این رنگ استفاده می‌کنند و این رنگ را نماد آرامش تلقی می‌کنند.

7- ارغوانی

متخصصان می‌گویند که ارغوانی در روانشناسی رنگ، بیانگر تعادل احساسی است. این رنگ واقعاً پیچیده ولی با این حال پر از زیرکی و منطق است. این رنگ سرشار از شفقت و مهربانی است و عزت نفس مخاطب و حس رضایت او را برمی‌انگیزد. رنگ بنفش سرشار از تعادل، نوآوری و تغییر و تحول است. البته در صورتی که استفاده از این رنگ از حد تعادل خارج شود، می‌تواند بیانگر بی‌ملاحظگی، گستاخی و تحریک‌پذیری باشد.این رنگ مورد علاقه 1 درصد آقایان و 5 درصد بانوان است. 9 درصد آقایان و 2 درصد بانوان اصلاً علاقه‌ای به این رنگ ندارند.

8. سیاه

رنگ سیاه یا مشکی سرشار از ثبات، اقتدار و قدرت است. البته استفاده بیش از حد از مشکی، غیردوستانه به نظر می‌رسد. متخصصان این رنگ را نماد هوشمندی و درک اعلام کرده‌اند. 8 درصد آقایان و 6 درصد بانوان علاقه خاصی به این رنگ دارند و 4 درصد بانوان و 4 درصد آقایان از این رنگ خوششان نمی‌آید. اکثر برندهای لوکس مانند بی.ام.دبلیو عاشق این رنگ هستند. در هنگام استفاده از این رنگ سعی کنید از حالت تعادل خارج نشوید؛ چون یک حس منفی را به مخاطب القا خواهید کرد.

9. سفید

این رنگ حس صلح، شفافیت و پاکیزگی را به مخاطب منتقل می‌کند. این رنگ برای القای حس تازگی عالی است. البته مراقب باشید بیش از حد از این رنگ استفاده نکنید؛ چون ممکن است حس پوچی را به مخاطب خود القا کنید. وقتی برند اپل از این رنگ استفاده کرد، باعث شد که رنگ سفید به یک رنگ شیک تبدیل شود. 2 درصد آقایان و 1 درصد خانم‌ها به این رنگ علاقمند هستند و 5 درصد آقایان و 3 درصد خانم‌ها علاقه‌ای به استفاده از این رنگ ندارند.رنگ سفید، نماد و نشانه تازگی و نو بودن است که می‌تواند سادگی، تمیزی، شفافیت و کمال را به برند شما ببخشد.

همچنین می توانید با استفاده از رنگها طعم و بوی محصول را به مشتری القا کنید.هر رنگی بخشی از ذائقه را تحریک میکند.  بنابراین میتوانید برای القای طعم های مختلف ، از رنگهای زیر ، استفاده کنید.

  • طعم شوری : از رنگ خاکستری و آبی آسمانی
  • طعم شیرینی : از رنگ قرمز آلبالویی ، صورتی و نارنجی
  • طعم ترشی: از رنگ سبز کاهویی ، سبز معمولی و زرد مایل به سبز
  • طعم تلخی : از رنگ قهوه ای ، سبز زیتونی و آبی تیره

چالش رنگ بنفش و نارنجی

رنگ بنفش و رنگ نارنجی از رنگ‌های دردسر‌ساز و دشوار در صنعت چاپ هستند. رنگ نارنجی به نارنجی قرمزتر یا نارنجی سبزتر یا نارنجی کمی تیره‌تر یا به یک رنگ کاملاً خاموش تبدیل می‌شود. همین موضوع در مورد رنگ بنفش هم صدق می‌کند. خروجی چاپی رنگ بنفش می‌تواند خیلی تیره، خیلی آبی، خیلی قرمز یا زرد باشد. این دو رنگ در صنعت چاپ کمی بدنام هستند اما به آن معنی نیست که چاپ آن‌ها غیرممکن است. روش‌هایی وجود دارد که می‌توان در انواع چاپ، خروجی باکیفیت و بدون نقصی از این رنگ‌ها داشت.

لینکهای مرتبط