چاپ لیزر تکنولوژی است که مواد مناسب برای انجام کار با دقت و ظرافت روی اجسام مختلف چاپ میشود. به دلیل قطر کم لیزر، برش لیزری برش بسیار دقیقی بوده و هیچ گونه خطایی ندارد. در اغلب موارد، تنها نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد نوع جنس ماده است، زیرا سطح برخی مواد پس از برش لیزر کمی می سوزد. برش لیزری را می توان روی فلزاتی مانند فولاد، آهن و آلومینیوم ،چوب، پلاستیک، شیشه و سرامیک، کاغذ و مقوا انجام داد.در مقایسه با دای کات، برش لیزری برای مواد کوچک مناسب تر است.مزیت اصلی برش لیزری نسبت به سایر روش ها انرژی متمرکز شده آن است که قطر کانونی کوچکی داشته و همچنین سرعت زیادی نیز دارد، از این رو این برش ظرافت بسیار بالایی دارد.
چاپ لیزر چیست؟
چاپ لیزری (Laser Printing) یک فرآیند چاپ دیجیتالی است که با استفاده از تکنولوژی لیزر انجام میشود. در این روش، اطلاعات و تصاویر را به صورت دیجیتالی بر روی سطح کاغذ یا ماده دیگری چاپ میکند. چاپ لیزری از بهترین و رایج ترین انواع چاپ است که در چاپ نوشته های تبلیغاتی، تصاویر، معرق کاری، تابلو سازی، صنایع دستی، فلزات، چاپ لیزری روی کاغذ و… کاربرد دارد.
تاریخچه چاپ لیزری چیست؟
اولین دستگاه چاپ لیزری روی کاغذ در سال 1975 تولید شد. 9 سال بعد اچ پی اولین دستگاه چاپ لیزری خود را که چاپگری سریع و با قیمتی مناسب بود را به بازار عرضه کرد. این چاپگر لیزری قادر بود 8 صفحه در دقیقه پرینت بگیرد و انقلابی بزرگ در تکنولوژی دستگاه های اداری ایجاد کرد. اولین پرینتر لیزری چند کاره در سال 1998 ارائه شد و قابلیت کپی، اسکن و فکس را باهم داشت. در حال حاظر دستگاه چاپ لیزر می توانند تا 70 صفحه در دقیقه پرینت رنگی بگیرند.
دستگاه چاپ لیزر چگونه کار می کند؟
نوشتن با اشعه نور بنظر کار غیر ممکنی می آید اما این دقیقا همان کاری است که دستگاه چاپ لیزری روی کاغذ یا فلز برای چاپ دائمی بر روی کاغذ یا فلز انجام می دهد. در دستگاه چاپ لیزری روی کاغذ، چاپگر اطلاعات موجود در کامپیوتر را به صورت کلمات و تصاویر و با استفاده از اشعه لیزر، اثر جوهر را روی سطح خروجی(کاغذ) هدایت کرده و حاصل را به عنوان خروجی به دست ما می رساند.
فرایند چاپ لیزری
پردازش دیجیتال: متن، تصاویر و سایر محتواها در کامپیوتر یا دستگاههای دیجیتال مشابه طراحی، ویرایش و آماده میشوند. سپس این اطلاعات به پرینتر لیزری ارسال میشوند.
بارگذاری و شارژ در برجستهسازی: در پرینتر، برجسته سازی با پودر جرقهای (Toner) انجام میشود.پودر توسط عناصر بار گیرنده و شارژ دهنده در داخل پرینتر شارژ میشود.
رسوب پودر بر روی سطح: با استفاده از تکنولوژی لیزر، رشته های پرتو لیزر روی سطح کاغذ تابیده میشوند. این رشتهها اسکن میشود و پودر مثبتاً شارژ شده در ناحیههای هدف روی سطح کاغذ رسوب مییابد. ناحیههایی که پودر بر روی آن رسوب نمیشود، در نهایت تشکیل تصویر میدهند.
بستهبندی تصویر: برای ثابت ماندن پودر چاپی روی سطح، عملیات گرمایش (فیوز کردن) انجام میشود. سپس تصویر چاپ شده به صورت دائمی روی سطح کاغذ میماند.
چاپ لیزر چه کاربردهایی دارد؟
یکی از کاربردهای اصلی چاپ لیزری،چاپ انواع سندها، مستندات، نامهها،فاکتورها و گزارشها است.در صنعت چاپ کتاب و نشر، چاپ لیزری برای تولید کتب و مقالات با سرعت و کیفیت بالا استفاده میشود. چاپ لیزری برای تهیه بروشورها،کاتالوگها،فولدرها و کارتهای ویزیت،لیبلها و برچسب محصولات،چاپ پوسترها و تابلو های بزرگ با رزولوشن بالا و جزئیات دقیق ،تصاویر و عکسها در اندازهها و قالبهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این فرایند امکان چاپ تصاویر با رنگهای زنده، جزئیات دقیق و تنوع رنگی وسیع را فراهم میکند.
مزایای چاپ لیزری
- ماندگاری بالاتری نسبت به دیگر روش ها
- عدم نیاز به آماده سازی کلیشه در چاپ لیزر
- سرعت بالاتر
- قیمت مقرون به صرفه
- دقت بالاتر در طرح های ریز و پرجزئیات
معایب چاپ لیزری
- محدودیت در رنگ و عدم ایجاد چاپ با رنگ دلخواه
- عدم پوشش چاپ برای همه متریال های موجود
- چاپ تنها برروی سطوح صاف و نازک مانند کاغذ و پلاستیک اجرا میشود
- ایجاد حرارت هنگام چاپ که میتواند باعث تغییر شکل در موادی مانند پلاستیک یا نمونههای چرم شود.
تفاوت چاپگر لیزری و چاپگر جوهر افشان
چاپگر لیزری از چند منظر با چاپگر جوهرافشان تفاوت دارد. تونر یا جوهر در چاپگر لیزری خشک است، درحالی که جوهرافشان، جوهر مرطوب دارد. در گذر زمان، قیمت عملیاتی چاپگر جوهرافشان نسبت به چاپگر لیزری ۱۰ برابر بیشتر شد، زیرا مدام باید جوهر آن را تعویض نمایید. کاغذ چاپشده از طریق چاپگر جوهرافشان معمولاً بوی رطوبت میدهد، اما سند چاپشده به وسیلهی چاپگر لیزری اینگونه نیست. هر دو نوع چاپگر عملکرد نسبتاً بیصدایی دارند و میتوانید با استفاده از کارتریج های فونت یا نصب فونتهای نرم،به آنها فونت اضافه کنید. اگر نیازتان به پرینت خیلی زیاد نیست، میتوانید از چاپگر جوهرافشان استفاده کنید. اما اگر حجم کارتان بالا است، باید به سراغ خرید چاپگر لیزری بروید.
برچسبها: چاپ لیزر – برش لیزری – چاپ دیجیتالی – چاپگر لیزری – نوشتن با اشعه نور-تونر-کاربرد چاپ لیزری – مزایای چاپ لیزری- معایب چاپ لیزری – چاپگر جوهر افشان