مقوای فلوتینگ

افزایش تقاضای مصرف کنندگان انواع کالا در بازار،باعث احساس نیاز به ابزاری شد که بتواند باعث آسان شدن حمل و نقل و همچنین تضمین امنیت محصول تا رسیدن به دست مشتری شود.ازاین رو صنعت کارتن سازی پدید آمد.در صنعت کارتن سازی کارتن را از ورق مقوای موج دار و در اندازه های مختلف براساس نیاز مشتری تولید می کنند. مقوای موج دار مقوایی است که برای تولید کارتن‌های مقوایی کاربرد دارد و نقش مهم و بسزایی در انقلاب صنعتی داشته است. در ادامه قصد داریم شما را بیشتر با این نوع مقوا آشنا کنیم.

مقوای موج دار یا فلوتینگ چیست؟

رایج ترین مقوا برای بسته بندی های ثانویه در همه صنایع،مقوای موج دار است که اولین بار در سال 1895 در آمریکا ساخته شد و تقریبا در تمام صنایع بخصوص،صنعت بسته بندی استفاده میشود. مقوای موج دار نوعی مقوای محکم است که از سه لایه مقوای کرافت با موج های موازی در وسط تشکیل شده است.این نوع مقوا به دلیل ساختار موج دار خود،مقاومت بالایی در برابر ضربات و فشار دارد و برای بسته بندی و حمل و نقل کالاهای سنگین و یا حجیم مورد استفاده قرار می گیرد.ماده اولیه این مقوا کاملا از مقوا و کاغذهای باطله بازیافتی است.رنگ آن نخودی قهوه ای بوده و در گرماژ 110 به بالا تولید می شود .

مقوای موج دار چگونه تولید می شود؟

برای موج دار کردن مقوا، رول‌های کاغذ وارد دستگاه برش موجی می‌شوند.حین عبور کاغذ از دستگاه برش موجی،بخار داغ روی کاغذ اسپری می‌شود تا در مرحله بعد امکان پرس کردن و شکل دادن به آن ایجاد شود.بعد ازعملیات، یک استوانه غلتان روی یکی از سطوح موجی چسب می‌زند. سپس دو ورقه صاف از دو طرف به این لایه موج دار چسبانده می شوند وهر سمت این مقوا به وسیله اره گرد برش می‌خورد تا کاملاً صاف باشد.وقتی ورقه‌های مقوایی برش خوردند،دسته‌ دسته وارد دستگاه برش ظریف می‌شوند تا کوچک‌ترین و ظریف‌ترین برش‌های مورد نیاز برای بخش‌هایی مثل دستگیره‌ها و فلاپ‌های مقوایی در آنها ایجاد شود.

در مرحله بعدی دستگاه خمش ورقه‌های مقوایی را از روی خطوط تعیین شده،خم می‌کند.از چسب برای ثابت نگه داشتن خطوط خم شده استفاده می‌شود.سپس جعبه‌های آماده شده را روی هم میچیده شده تا برای توزیع بین مصرف‌کنندگان آماده شود.گوشه های اضافی کاغذ هم جمع‌آوری و بازیافت می‌شوند تا برای تولید محصولات کاغذی دیگر مورد استفاده قرار بگیرند.

چرا از کرافت برای ساخت مقوای موج دار استفاده می شود؟

در ساختار مقوای موج دار از سه لایه کرافت استفاده می شود. که دو لایه صاف و صیقلی بوده و یک لایه میانی آن موج دار است.کرافت کیفیت مناسبی دارد و سطح آن صاف و صیقلی‌ بوده و به راحتی می‌توان کلیه عبارات یا تصاویر مورد نیاز را روی سطح آن چاپ کرد.کرافت در برابر نفوذ آب مقاوم است.بنابراین برای ساخت مقوای موج دار مناسب می باشد.برای اینکه چنین سطح صاف و مرغوبی به دست آید، باید از درخت‌هایی با چوب نرم مثل درخت کاج و صنوبر استفاده شود که معمولاً رشته‌های بافت آنها بلند است.بافت این نوع از درختان برای تحمل فشار و کشش هم مناسب‌تر است.

مزایای مقوای موج دار

موج‌داربودن قسمت میانی مقوای موج دار باعث بالا رفتن استحکام مقوا می‌شود و مقوا را در برابر ضربه و فشار مقاوم می کند.همچنین مقاومت مقوای کرافت که در ساختار مقوای موج دار استفاده می شود،در برابر نفوذ آب زیاد بوده و در نتیجه مانع از آسیب به کالا در اثر رطوبت میشود.

کاربرد مقوای موج دار

رایج ترین نوع مقوا برای بسته بندی صنایع مختلف است و همچنین به عنوان مقوای اصلی در صنعت کارتن سازی برای ساخت کارتن های مقوایی کاربرد دارد.

انواع مقوای موجدار

مقوای موج دار برای ساخت کارتن به صورت تک یا ترکیب استفاده می شود.این مقوا به صورت تک رو،یک جداره،دو جداره و سه جداره ‏وجود دارند:

– مقوای تک رو :

این نوع مقوا به عنوان یک لایه اضافی برای محافظت از محصولات بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد. دوام و پایداری این نوع مقوا از انواع دیگر کمتر و درعین حال هزینه ساخت و تولید آن بسیار اندک است .

-مقوای تک جداره:

رایج ترین نوع مقواهای موج دار، نوع تک جداره آن است که به فراوانی تولید می شود.شیارهای ایجاد شده بر روی این مقواها انواع مختلفی دارد:

-مقواهای شیاردار به شکل C

این نوع مقوا رایج ترین نوع مقوای موج دار است.از ویژگی های این نوع مقوا،می توان به قابلیت چاپ پذیری بالا،تطبیق پذیری بالا،مقاومت و استقامت در حمل و نقل،اشاره کرد.شیارهای این نوع مقوا ضخامتی به اندازه سه شانزدهم اینچ دارند و نمی توان این مقوا را در جهت شیارها تا کرد.

-مقواهای شیاردار به شکل B

این نوع مقوا به راحتی تا می شود و به شکل های مختلف درمی آیند و برای بسته بندی کالاهای کوچک مناسب است.این مقوا می تواند نمایانگر محصول درونش باشد و نقش بسزایی در فروش کالا ایفا کند.ضخامت شیارهای این مقوا به اندازه یک هشتم اینچ است .

-مقواهای شیاردار به شکل E

این نوع مقوا علاوه بر اینکه به راحتی تا می شود،قابلیت چاپ پذیری بالایی نیز دارد.ضخامت شیارها به اندازه سه سی و دوم اینچ است.کاربرد این نوع مقوا نیز در ساخت جعبه های کوچک مانند جعبه پیتزا است.

-مقوا شیار دار به شکل R

مقوا شیاردار به شکل R نوع جدیدی از مقوا‌های فلوت B می باشد که قابلیت چاپ پذیری سطوح آن ارتقا یافته است.

-مقوای دو جداره

مقوای دو جداره نسبت به مقوای تک جداره مقاومت و استقامت بیشتری در برابر پارگی دارد.بدیهی است که هزینه ساخت این نوع مقوا از مقوای تک جداره بیشتر بوده ودربسته بندی های بزرگ و صنعتی از آن استفاده می شود.مهمترین کاربرد آن درانبار کردن محصولات است.

مقوای سه جداره

تفاوت این نوع مقوا با دو نوع قبلی در میزان استقامت و دوام این مقواست.تا جایی که این مقوا می تواند جایگزینی برای جعبه های چوبی باشد.

برچسبها: کارتن سازی- کارتن- مقوای موج دار-فلوت-فلوتینگ- کارتن‌های مقوایی- بسته بندی ثانویه- بسته بندی-مقوای نخودی قهوه ای- کاربرد مقوای موج دار- مزایای مقوای موج دار-مقوای اصلی کارتن سازی-مقوا برای ساخت کارتن-مقوای تک رو-مقوای یک جداره-مقوای دو جداره-مقوای سه جداره-مقوای شیاردار- مقواهای شیاردار به شکل C- رایج ترین نوع مقوای موج دار-مقواهای شیاردار به شکل B- مقواهای شیاردار به شکل E-مقوا شیاردار به شکل R- فلوت B-فلوت c –

لینکهای مرتبط