مقوای ایندربرد را با عنوان مقوای بهداشتی می شناسیم. مقوای ایندربرد یکی از پر مصرفترین نوع مقوا در صنعت بسته بندی دارویی و غذایی و فراورده های آرایشی و بهداشتی میباشد.مخصوصا اگر محصولات جنبه صادراتی داشته باشد از مقوای ایندربرد استفاده میشود.ما قصد داریم در ادامه شما را با این مقوای محبوب و پرکاربرد بیشتر آشنا کنیم.
لمینت چیست؟
مقوای اینوربرد یا ایندربرد (Ivory board paper)
مقوا اینوربرد یا مقوای ایندربرد مقوایی است که در قسمت میانی از مواد بازیافتی تشکیل میشود اما دو طرف قسمت میانی از لایه گیلینز یا همان لعاب سفید استفاده میشود که یکی از آن سطوح حالت مات و سطح دیگر حالت براق دارد و هر چه این لایه ضخیمتر باشد درجه مرغوبیت مقوا و میزان بهداشتی بودن آن بالاتر میرود.
مقوای ایندربرد نسبت به سایرمقواهای بهداشتی،بیشترین و بالاترین درجه کیفیت را به خود اختصاص داده و دارای مجوز وزارت بهداشت برای انواع بسته بندی های بهداشتی می باشد.به علت سفیدی چشم نواز (رنگ بین سفید و کرم ) و استفاده از مواد اولیه دست اول در تولید دو رو و مغز این نوع مقوا،قیمت تمام شده این مقوا نسبت به انواع پشت سفید و پشت طوسی معمولا بالاتر است در نتیجه جهت تولید سفارشات با کیفیت بالاتر رایج است.
این مقوا توسط ایران،چین و کره تولید می شود و از نظر کیفیت درجه بندی متفاوتی دارند ومانند مقوای پشت طوسی،با برندهای هانسول (hansol)،اژدها (shinpoong)،ببری (seha)،اسبی (White horse) واترک در بازار وجود دارند.بهترین مقوایی که در ایران تولید میشود از چوب درختان شمالی ساخته میشود.چرا که درختان شمال به علت بارش فراوان این ناحیه بافت نرمتر و در نتیجه مقاومت بیشتری نسبت به درختان سایر نواحی دارند. این مقواها در بازار با نام اترک شناخته می شوند.
ویژگی های مقوای پشت طوسی
تفاوت مقوای ایندربرد با مقوای پشت سفید
معمولا کسانی که آشنایی زیادی با صنعت کاغذ و مقوا ندارند،در تشخیص مقوای پشت سفید با مقوای ایندربرد دچار اشتباه می شوند و گمان می کنند این دو مقوا یکی می باشد.در واقع مقوای ایندربرد دارای دو لایه لعاب سفید می باشد که از نظر بهداشتی آن را ازسایر مقواها کاملا متمایز میکند و هر چه این لایه ها ضخیم تر باشد،کیفیت و مرغوبیت مقوا بالاترمی رود.اما مقوای پشت سفید، مانند مقوای پشت طوسی می باشد ودر واقع برای سفیدی لایه رویی آن،از رنگ سفید استفاده شده و مانند ایندربرد لعاب ندارد. بنابراین از نظر بهداشتی نیز قابل مقایسه با مقوای ایندربرد نیست و شرایط ایده آل لازم را ندارد.
ویژگی های مقوای پشت سفید
ویژگی های مقواهای ایندربرد
از خصوصیات این نوع مقوا می توان به کیفیت بالای تولید،براقیت و شفافیت بالا،سختی،شق و رق بودن مقوا و استحکام بسیار بالاتر نسبت به انواع دیگر مقواهای موجود در بازار اشاره کرد. سختی و مقاومت بالا،سبب می شود تا جعبه هنگام پرکردن محصول دفرمه نشود.یکی از مهمترین ویژگی های این مقوا نسبت به مقواهای دیگر علاوه بر بهداشتی بودن، داشتن دانسیته جرمی بالا،یعنی قابلیت انعطاف پذیری بالا و خم شدگی بدون شکست یا ترک خوردگی می باشد که با توجه به داشتن این ویژگی جعبه هایی که با این نوع مقوا ساخته می شوند دارای استحکام بسیار بالایی نسبت به جعبه های دیگر می باشد.همچنین مقوای ایندربرد نسبت به سایر مقواها روان تر است که این ویژگی سبب می شود کیفیت چاپ روی این مقوا بسیار بالا باشد.مقوای ایندربرد یک مقوای قابل بازیافت و دوستدار محیط زیست بوده و در طبیعت به راحتی تجزیه می شود.مهمترین ویژگی مقواهای ایندربرد بهداشتی بودن آن است که این مقوا را برای انواع بسته بندی های بهداشتی مناسب می نماید.
کاربرد مقواهای ایندربرد
ساختار خاص مقوای ایندربرد به دلیل بافت داخلی سفید رنگ و سطوح سفید رنگ در دو سمت مقوا دارای شرایط ایده آل جهت تولید جعبه های مصرفی در زمینه های موادغذایی خاص،محصولات آرایشی بهداشتی،محصولات دارویی و پزشکی و اقلامی از این قبیل که دارای حساسیت بالا از منظر بهداشت بسته بندی است مانند محصولات صادراتی فراهم می سازد. جعبه ماسک،جعبه های دارو، جعبه کرمهای آرایشی وغیره از مصادیق کاربرد مقوای ایندربرد است.
مقوای ایندربرد متالایز شده
این نوع مقوا در واقع همان مقوای ایندربرد است که بجای اینکه دو طرف آن سفید باشد،یک طرف آن سفید و طرف دیگر آن متالایز شده و نقره ای رنگ است.همانند مقوای ایندربرد،این نوع مقوا نیز جهت بسته بندی های غذایی،بخصوص مواد غذایی سرد و منجمد،جعبه شیرینی و موارد بهداشتی دیگر استفاده می شود و به سلیقه مشتری بستگی دارد.
گرماژ و ابعاد مقوای ایندربرد
هنگام خرید مقوای ایندربرد باید در نظر داشته باشید چه ابعاد و گرماژی برای کار شما مناسب تر است.گرماژ مقوای ایندربرد با توجه به اینکه درساخت جعبه چه مقدارانعطاف یا سختی نیازباشد،می تواند از200 تا 450 گرم متغیر باشد.ایندربرد را می توان در گرماژ200 – 250 – 275- 300- 350-400- 450 گرم تهیه کرد.ابعاد مقوای ایندربرد با توجه به نیاز مصرف کننده تعیین می شود و رایج ترین آنها عبارتند از:
ابعاد ۷۰ در ۱۰۰- ۷۰ در ۹۰ – ۷۰ در ۱۲۰ – ۷۰ در 80
ابعاد ۶۰ در ۱۰۰ و ۶۰ در ۹۰
ابعاد ۸۰ در ۱۲۰
برچسبها: مقوای ایندربرد-مقوای پرمصرف- مقوای دارویی- مقوای غذایی-مقوای ارایشی –مقوای صادراتی-مقوای اینوربرد-مقوای کیفیت بالا-مقوای اترک-مقوای براق-مقوای بهداشتی-
لینکهای مرتبط
- جعبه ایندربرد چیست ؟
- چرا مقوا ایندربرد برای جعبه سازی مناسب است؟
- گرماژ مقوا برای جعبه ایندربرد کدام است ؟
- کاربرد جعبه ایندربرد چیست؟
- همه چیز درباره مقوای بهداشتی
- مقوای بازیافتی را بشناسید
- کاربرد مقوای پشت سفید
- تفاوت مقوای ایندربرد با مقوای پشت سفید
- انواع بسته بندی مقوایی
- گلاسه چه ویژگی هایی دارد؟
- مقوا و انواع آن