مقوای بهداشتی

مقوا به دو دسته اصلی بهداشتی وغیربهداشتی تقسیم میشود.مقوای بهداشتی و تولید آن جهت استفاده در صنعت بسته بندی،گامی عظیم در جهت پیشبرد و موفقیت درعرصه صنعت موادغذایی است.پس لازم است با این مقواها بیشتر آشنا شوید.انتخاب مقوای بهداشتی برای محصولات خود به مصرف کننده نشان میدهند که سلامتی شان چقدر برای شما اهمیت دارد.در این نوشته قصد داریم اطلاعاتی در مورد مقوای‌بهداشتی در اختیارتان قرار دهیم.

مقوای بهداشتی

مقوای بهداشتی به مقوایی گفته میشود که ازبا کیفیت ترین متریال (الیاف چوب) تولید میشود ودر تولید آن هیچگونه مواد بازیافتی استفاده نشده ومختص بسته بندی موادغذایی است و محتویات غذایی مستقیم با جعبه در ارتباط است.مقوای ‌بهداشتی دارای یک لایه روکش اضافی بوده تا از آلودگی جلوگیری کند.

اهمیت استفاده از مقوا بهداشتی

با استفاده از مقوای بهداشتی در بسته بندی مواد غذایی خود،این اطمینان را به مشتری خواهید داد که نه تنها برای سلامتی آنها ارزش قائل هستید،بلکه برای برند خود،اعتبار و ارزش خواهید ساخت و توده عظیمی از مردم را به سمت برند خود خواهید کشاند زیرا کسی که به بهداشت بسته بندی و جعبه های خود اهمیت میدهد،به احتمال بسیار زیادی در تولید محصولش نیز پروتکل های بهداشتی را اجرا نموده است.همان قدر که نسبت به طبخ و پخت غذاهای خود حساس هستید،باید به بسته بندی و نوع مقوا آن نیز اهمیت بدهید.

ویژگی های مقوای‌بهداشتی

دارا بودن نشان استاندارد ومهرسلامت- تولید شده از مرغوب ترین و با کیفیت ترین مواد-استفاده از مواد ضدعفونی کننده در پروسه تولید- بهره گرفتن از روکش مخصوص جهت جلوگیری از ارتباط مستقیم مقوا با محتویات داخل بسته بندی-دارابودن یک لایه روکش اضافی جهت عدم آلوده شدنشان،همگی از ویژگی های مقوای بهداشتی است.

تولید مقوای بهداشتی

پروسه تولید مقوای‌بهداشتی بدین گونه بوده که خمیر این مقوا با استفاده از کاغذ و پوشال هایی که توسط کارشناس بهداشت،کنترل و تایید شده وارد خط تولید میشود،سپس مغز مقوای تولید شده را به وسیله دستگاه های مجهز و اتوماتیک،به خشک کن های مخصوصی منتقل میکنند،در نهایت این کاغذ یا فیلم های پلیمری بهداشتی با استفاده از یک سری چسب های استاندارد،به طرفین مقوا میچسبانند.

ساختار مقوای بهداشتی

مقوای بهداشتی عموما دارای سه بخش است؛ لایه زیرین،لایه مغزی(میانی) و لایه بیرونی(رویین). لایه بیرونی و میانی شامل کاغذ با ترکیبات بکر و درجه یک همراه با روکش متالایز است؛لایه مغزی شامل خمیرمقوا بوده که در صورت استفاده از کاغذهای باطله می بایست از عملیات مرکب زدایی بهره برد.

کاربرد مقوای بهداشتی

از آنجایی که اغلب موادغذایی،بسته بندی ثانویه نداشته و با همان پک اولیه عرضه میشوند،می بایست از مقوای بهداشتی دراین خصوص بهره برد.مقوای‌بهداشتی با دارا بودن ترکیبی مرغوب و غیر بازیافتی همراه با مهراستاندارد و سیب سلامت،برای بسته بندی مواد غذایی و خوراکی از جمله غذاهای بیرون بر،پیتزا، ساندویچ، شیرینی ها از جمله قنادی، خرما، پولکی ها و از این قبیل مورد استفاده قرار میگیرد.از آنجایی که مواد غذایی اصولا گرم و مرطوب هستند،لازم است که جعبه بسته بندی آنها از مقوا بهداشتی تولید شود زیرا این موضوع تاثیر به سزایی در شکل گیری اعتبار و خوش نامی برند یا بالعکس آن را دارد. مقوایی که برای بسته‌بندی مواد غذایی استفاده می‌شود،حتماً باید از نوع بهداشتی و استاندارد باشد زیرا در غیر این صورت می‌تواند هر گونه آلودگی و میکروب را به خود جذب و آن را به بدن انسان منتقل نماید.

استاندارد تولید مقوای بهداشتی

نکات اصلی مربوط به استانداردهای مقواهای بهداشتی عبارتند از:

– تأثیر ظرف و مظروف از نظر میکروبی و شیمیایی و خطرات: کاغذهای بازیافتی معمولا از میان زباله های تفکیک نشده و در شرایط غیربهداشتی جمع آوری میشوند.بنابراین احتمال آلودگی های میکروبی و شیمیایی وجود دارد.محیطی که مقوای‌بهداشتی درآن تولید میشود،بسیار حائزاهمیت است؛ اگر محیط نگهداری این مقوا آلوده باشد،میتواند این آلودگی را به مقوا منتقل کند.

– مواد ضدعفونی مورد استفاده: برای از بین بردن بار میکروبی مقواها میتوان از مواد ضد عفونی مناسب استفاده کرد.آهک به عنوان ضد عفونی همه بار میکروبی را از بین نمی برد. برای مثال تاثیر زیادی روی قارچ ها ندارد و از آنجا که باعث بالا رفتن PH میشود زنجیره های سلولزی را تخریب ودر نتیجه استحکام مقوا را کاهش میدهد.درسالهای اخیر از کلر برای گندزدایی استفاده می شود.

– بوی مقوا نیز یکی از مواردی است که در تولید مقوای بهداشتی لازم است به آن توجه شود. و می بایست کمترین میزان بو را داشته باشد و طعم،مزه و کیفیت غذا را حفظ نماید. به دو دلیل می‌تواند بوی ناخوشایند اتفاق بیفتد، یکی مغزی مقوای مورد استفاده کیفیت خوبی نداشته باشد، دوم اینکه پروسه گندزدائی بصورت صددرصد کامل نباشد.

– استحکام بسته بندی جهت حفظ مظروف: دارای استانداردهای متنوعی است که به منظور تعیین کیفیت بسته بندی های مقوایی تدوین شده اند . در ازمایش های کنترل کیفیت بسته های مقوایی مقاومت به ترکیدن، شقی مقوا با زاویه خمش ۱۵ درجه و جرم پایه مقوا از مهمترین موارد می باشد. مقوا‌ها باید دارای استحکام و دوام بالایی باشند تا بتوانند به خوبی مواد غذایی مانند پیتزا، شیرینی و غیره را در خود نگه دارند.

– چسب مورد استفاده: در صنعت مقواسازی در بحث کنترل کیفیت بسته های مقوایی، کنترل چسب از اهمیت زیادی برخوردار است.زیرا عمده چسب مورد استفاده بر پایه نشاسته است که به عنوان غذا توسط موجودات ریزمیکروسکوپی مورد استفاده قرار میگیرد.با توجه به این که ترکیبات پلی وینیل استات و پلی وینیل الکل میتوانند از آلودگی های میکروبی جلوگیری کنند،بهترین گزینه ها به عنوان چسب برای مقواهای بهداشتی هستند.

– روکش پلی اتیلن:در فرایند تولید مقوا،ابتدا کاغذ توسط یک لایه پلی اتیلن لمینه شده سپس به مقوا چسبانده می شود.پلی اتیلن باعث حفظ رطوبت و در نتیجه رشد کپک و مخمر و سایر موجودات ریز ذره بینی می شود.همچنین پلی اتیلن قابلیت نفوذ پذیری دارد در نتیجه برای گرید غذایی مناسب نبوده و میتوانند آلودگی را به ماده خوراکی منتقل کند.

کلام آخر

تولید و تهیه مقوای‌بهداشتی یکی از ضرورتها در بسته بندی مواد غذایی و خوراکیست زیرا اگر این مواد در بسته بندی غیر بهداشتی و آلوده قرار بگیرند، کیفیت خود را از دست میدهند و شرایط را برای رشد و تکثیر میکروب ها فراهم آورده و همین سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد.

به همین دلیل تیم مهرکوشا، با تولید جعبه های بهداشتی با بهترین متریال،این فرصت را برای تولیدکنندگان صنایع غذایی فراهم نموده تا هم کسب و کار خود را توسعه دهند وهم به مخاطبان نشان دهند که برای سلامتی شان ارزش قائل اند.

برچسبها: مقوای بهداشتی- مقوای موادغذایی- کیفیت ترین مقوا- بسته بندی موادغذایی- تولید مقوای بهداشتی-مقوا خوراکی-

لینکهای مرتبط