چاپ دیجیتال

وقتی صحبت از چاپ فوری در صنعت چاپ می شود،کل فرایند چاپ و پوشش چاپ و برش بایستی بسیار سریع بوده و در کمتر از چند ساعت انجام شود.هنگامی که نمایشگاهی در پیش رو دارید و پوستر و تراکت برای پخش و تبلیغات داخل نمایشگاه ندارید،یا کاتالوگ محصولات شما ناقص است. یا جلسه ای فوری پیش می آید و می خواهید تا چند ساعت آینده در آن شرکت کنید،ضرورت چاپ فوری بیش از همیشه خود را نشان می دهد.با این حال چاپ فوری به دلیل نامی که دارد از نظر بسیاری از افراد چاپی با کیفیت معمولی و فقط مناسب موارد خاص و ضروری است اما درست در همین جاست که چاپ دیجیتال با کیفیت فوق العاده خود وارد میدان می شود و هر ذهنیت منفی که از چاپ فوری در ذهن دارید را از بین می برد. چاپ دیجیتال از جمله روش های چاپی نوین می باشد که با ورود خود به صنعت چاپ همه چیز را دگرگون ساخت.ما قصد داریم درباره چاپ دیجیتال به عنوان یکی از جدید‌ترین تکنولوژی‌های چاپ، اطلاعاتی را ارائه کنیم.

چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال، تازه‌ترین روش برای تبدیل تصاویر دیجیتال و با کیفیت به محصولات چاپی است. چاپ دیجیتال یعنی یک چاپ با کیفیت، فوری و مدرن ومعمولا از این سیستم، برای تیراژ‌های پایین استفاده می‌شود.

چاپ دیجیتال چگونه انجام می شود؟

در واقع پایه و اساس چاپ دیجیتال، یک تصویر شطرنجی یا اصطلاحا یک بیت مپ است. در سیستم چاپ دیجیتال پرینتر مستقیما به رایانه متصل می‌شود و داده‌ها را مستقیما از رایانه دریافت کرده و چاپ می‌کند.چاپگر‌ لیزری و جوهرافشان جز رایج‌ترین دستگاههای چاپ دیجیتال محسوب می‌شوند. در این سیستم تونر، به شکل یک لایه نازک روی سطح چاپی قرار می‌گیرد ولی در سطح چاپی نفوذ نمی‌کند. در مرحله بعد، با استفاده از مواد پوششی و با تابش اشعه UV یا فرآیند‌های حرارتی، اقدام به تثبیت رنگها می‌‌نمایند.

کاربرد چاپ دیجیتال

روش چاپ دیجیتال برای مصارفی مثل تهیه نمونه یا چاپ محصولات کم‌تعداد و سریع کاربرد زیادی دارد. تقریبا هر پروژه چاپی ای را می توانید با چاپ دیجیتال انجام دهید.از چاپ کارت ویزیت و لیبل و کتاب گرفته تا بروشور و کاتالوگ و پوستر، منوهای رستورانی، سازه های نمایشگاهی و… بیشترین حوزه ای که از این روش چاپی در آن استفاده می شود،صنعت تبلیغات است.در صنعت تبلیغات برای چاپ طرح های مختلف روی پک های غذا، لیوانها، بنرهای تبلیغاتی، بیلبوردها، چاپ خودکار، هدیه های مناسبتی و … از چاپ دیجیتال استفاده می کنند.

مزایای چاپ دیجیتال

از جمله بزرگترین مزایا در چاپ دیجیتال امکان چاپ در تعداد محدود در این مدل از چاپ می باشد .در این چاپگرها نیاز به هیچ صفحه ای( زینک) برای زدن طرح روی کاغذ نیست و فایل طراحی مستقیما روی کاغذ چاپ می شود و سرعت چاپ بسیار بالاست و این چاپ را به یک چاپ فوری تبدیل نموده است.

وقتی هزینه ای برای ساخت صفحات چاپی زینک نباشد هزینه چاپ در تیراژ کم و محدود بسیار مقرون بصرفه می باشد.بطوریکه امکان چاپ روی حتی یک برگ نیز وجود دارد.البته نباید به این نکته بی توجه بود که در تیراژ بالا،هزینه چاپ دیجیتال در قیاس با چاپ افست بسیار زیاد است

در چاپ دیجیتال می توانید یک عدد از برگه خود را چاپ کنید، کیفیت آن را مشاهده کنید، در صورت وجود اشکال آن را برطرف کنید سپس هر تعداد که خواستید را دوباره چاپ کنید .در واقع امکان تست طرح بر روی کاغذهای مختلف قبل از چاپ نهایی و مشاهده رنگ نهایی با اولین خروجی را دارید و رفع اشکال آن به آسانی انجام می شود.

معایب چاپ دیجیتال

محدودیت سایز در چاپ دیجیتال باعث شده در همه موارد قابل استفاده و کاربردی نباشد،همچنین این چاپ در تیراژ بالا مقرون به صرفه نمی باشد.

چاپ دیجیتال به دلیل نداشتن لاستیک و تنظیم فشار سیلندر همچون چاپ افست توانایی چاپ با پوشش کامل در مقواهایی بافت دار با گرماژ بالا را ندارد

تفاوت چاپ دیجیتال و چاپ افست

چاپ دیجیتال و چاپ افست، از نظر هزینه، سرعت و تیراژ چاپ تفاوتهای چشم گیری با یکدیگر دارند. بطوری که چاپ دیجیتال یک چاپ فوری و کم هزینه در تیراژ کم به حساب می آید و چاپ افست چاپی ارزان در تیراژ بالا. در تیراژ پایین تنها به فکر چاپ دیجیتال باشید زیرا چاپ افست در تیراژ پایین انجام نمی شود و در صورت انجام هزینه آن بالاست (زیرا هزینه ساخت صفحه چاپی بالاتر از انجام چاپ است و عملا تفاوت قیمت بین 100 عدد و 1000 عدد چاپ ناچیز است) ولی در تیراژ بالا (1000 عدد و بیشتر) چاپ افست بسیار بصرفه و ارزان تر خواهد بود. در سیستم‌ افست امکان تغییر داده‌ها وجود نداشت اما در سیستم دیجیتال، شما می‌توانید به راحتی بخشی از داده‌ها را تغییر دهید. در چاپ دیجیتال کیفیت چاپ به مراتب بسیار مطلوب تر از چاپ افست می باشد

انواع چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال، به لحاظ روش تکنولوژی مورد استفاده به چند دسته تقسیم می‌شود:

روش چاپ دیجیتال نوری: یکی از پرکاربردترین روش‌های چاپ دیجیتال می‌باشدکه طی دومرحله انجام می شود.در این روش با استفاده از تابش نور، تصاویر را روی کاغذ‌های حساس به نور (کاغذ عکاسی) چاپ کرده و در مرحله بعد تثبیت می‌نمایند. کیفیت تصاویر در این روش، بسیار بالاست.

روش چاپ حرارتی: در این سیستم ،با ایجاد گرمای شدید ،رنگ و تصویر را روی کاغذ‌های حساس به حرارت چاپ می‌کنند.از این روش برای چاپ تصاویر تک رنگ استفاده می‌شود.

روش تصعید رنگ:این سیستم شبیه روش حرارتی می‌باشد. در این سیستم، ابتدا رنگها روی سلفون قرار می‌گیرد و سپس با استفاده از پرتوهای رنگی از روی سلفون بخارشده و روی کاغذ ثبت می‌شود.تصاویر چاپ شده به این روش، از کیفیت بالایی برخوردار است. در گذشته از این روش برای چاپ پوستر‌ تبلیغاتی استفاده می‌شد. قیمت پایین این دستگاه سبب ‌شده تا در بسیاری از لابراتوار‌های عکاسی از این چاپگر‌ استفاده شود. اما مواد مصرفی این دستگاه مانند سلفون‌های رنگی دارای قیمت بالایی است که سبب می‌شود استفاده از آن، مقرون به صرفه نباشد

روش چاپ جوهرافشان: دراین روش ، داده‌های دیجیتال به صورت مستقیم و به وسیله مرکب‌های مایع روی سطوح چاپی منتقل می‌شوند. در سیستم جوهرافشان، به دلیل عدم استفاده از محمل میانی، تاثیر عوامل محیطی بر کیفیت چاپ به حداقل می‌رسد. نازل رنگ‌پاش این چاپگر، کاملا دیجیتالی بوده و فقط از دو فرمان مثبت و منفی به معنای پاشیدن یا نپاشیدن رنگ پیروی می‌کند. تنوع در ابعاد دستگاه‌های چاپی که از سیستم جوهرافشان پیروی می‌کنند از پرینتر‌های رومیزی آغاز و تا دستگاه‌های با عرض پنج متر را در برمی‌گیرد. مهمترین سیستم‌های چاپ دیجیتال، شامل سیستم جوهرافشان با امکان پاشیدن تونر براساس تقاضا (Drop on Demand) و پیوسته (Continues tone)می‌باشد. قطعا سیستم جوهرافشان، با کیفیت‌ترین، رایج‌ترین و اصیل‌ترین روش چاپ دیجیتال محسوب می‌شود.

روش مارکر لیزری: این روش بیشتر در صنایع تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.در این روش به وسیله اشعه لیزر و با ایجاد حرارت و سوزاندن، تصاویر مورد نظر را روی محصول درج می‌کنند.

روش چاپ الکتروفوتوگرافی :سیستم الکتروفتوگرافی به دو نوع مرکب جامد پودری یا تونری و مایع یا دیجیتال مرکبی تقسیم می‌شود:

چاپ الکتروفوتوگرافی تونری(جامد): در این روش، از طریق شعاع نور لیزر، مرکب‌های پودری که تونر نام دارد باردار شده و با ذوب شدن این تونرها، تصاویر روی کاغذ نقش می‌بندد. سرعت چاپ تصاویر، در روش تونری بیشتر از روش جوهرافشان است. البته این روش، به دلیل وجود واسطه بین مخزن رنگ و سطح چاپی جزء تکنولوژی دیجیتال محسوب نمی‌شود.

چاپ الکتروفوتوگرافی دیجیتال مرکبی(مایع): در این سیستم به جای استفاده از مرکب‌های پودری، از مرکب‌های رنگی مایع استفاده می‌شود. اما محدودیت‌های این چاپگر سبب شده تا کمتر مورد توجه قرار بگیرد.

قیمت چاپ دیجیتال چطور محاسبه می شود؟

قیمت چاپ دیجیتال بر اساس جنس کاغذی است که می بایست چاپ بر روی ان انجام شود در واقع چاپ بر روی جنس هایی نظیر گلاسه،کتان، لیبل،برچسبدار و … می تواند متفاوت باشد و در کنار این موضوع اینکه چاپ یک رو و با دو رو می باشد نیز مهم می باشد و همچنین مورد دیگری که در قیمت چاپ دیجیتال تاثیر گذار است سایز و تعداد نسخه های چاپی می باشد که این موارد نیز از جمله مواردی است که در تعیین قیمت چاپ دیجیتال می تواند تاثیر گذار باشد

چاپ دیجیتال روی چه متریالی قابل انجام است؟

در چاپ دیجیتال سطح چاپی می‌تواند هریک از این موارد باشد: کاغذ-کنواس- کاغذ عکاسی-فوم برد- بوم-پارچه-کتان- پی وی سی-پلکسی گلاس-چوب- شیشه و سنگ.

چه کاغذی برای چاپ کار من مناسب است؟

انتخاب کاغذ مناسب برای چاپ به عوامل مختلفی مانند نوع کار، نوع طراحی، سلیقه مشتری و مکان و شیوه استفاده از کار چاپ شده بستگی دارد.جنس کاغذ می تواند از جنس ساده و یا جنس های فانتزی از جمله گلاسه- کتان- کرافت- فابریانو- صدفی- تحریر-عروسکی- لیبل های چسبدار و … باشد.در صورت نیاز به راهنمایی با ما تماس بگیرید.

ابعاد سطح چاپی در چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال براساس ابعاد به سه گونه متوسط، بزرگ و عریض تقسیم می‌شود.

چاپ دیجیتال متوسط (Medium Format): سفارشات مربوط به بروشور، عکس، کارت ویزیت، لیبل، کاتالوگ، لفاف‌های بسته‌بندی و چاپ روی سطوح مختلف در ابعاد ۳۳ × ۴۸ یا A3 چاپ می‌شود. چاپ این سفارشات با چاپگر‌های لیزری، جوهرافشان و نوری انجام می‌شود.

چاپ‌ دیجیتال بزرگ (Large Format): پوستر‌ها و سفارشاتی که حداکثر دارای عرض ۱۵۰ سانتی‌متر می‌باشد و در فضا‌های داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ در ابعاد بزرگتر از A3 تا عرض ۱۵۰ سانتی‌متر چاپ می‌شود.در چاپ این سفارشات،از چاپگر‌های دیجیتال نوری یا جوهرافشان و لیزری استفاده می‌شود.

چاپ دیجیتال عریض (Wide Format): سفارشاتی که در این ابعاد چاپ می‌شود عموما در محیط‌های باز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل در سطح چاپی این سفارشات از موادی استفاده می‌شود که در مقابل عوامل محیطی مانند آب و نور خورشید مقاوم باشد. فرمت عریض، دارای حداقل ۱۵۰ سانتی‌متر و حداکثر ۵۰۰ سانتی‌مترعرض است.

امیدواریم با مطالعه این مطلب، توانسته باشیم اطلاعات مفیدی درباره چاپ دیجیتال در اختیار شما قرار دهیم.

برچسبها: چاپ فوری – صنعت چاپ – چاپ دیجیتال – چاپ با کیفیت – چاپ مدرن- چاپ تیراژ پایین- چاپ بدون زینک- رایجترین چاپ- چاپ بیت مپ- چاپ تعداد کم- چاپ محدود- چاپ کم- چاپ دیجیتال نوری – چاپ حرارتی-  تصعید رنگ- چاپ پوستر‌های تبلیغاتی- چاپ جوهرافشان- پرینتر‌ رومیزی- پاشیدن تونر-  مارکر لیزری – چاپ الکتروفوتوگرافی- چاپ الکتروفوتوگرافی تونری-  چاپ تونری-  چاپ جامد- چاپ تونری جامد – چاپ الکتروفوتوگرافی دیجیتال مرکبی – چاپ دیجیتال مایع-  چاپ مرکب‌ پودری-  قیمت چاپ دیجیتال

لینکهای مرتبط